Inici > Programació Cultural > Futures > Exposicions Temporals > Detalls - Exposició "Carles Fontserè - Perpinyà 1939. Vivències i estratègies de l'exili"
CatalàEspanyolFrancèsAnglès
 

Exposicions Temporals

Esdeveniment 

Títol:
Exposició "Carles Fontserè - Perpinyà 1939. Vivències i estratègies de l'exili"
Quan:
04.11.2017 - 18.02.2018
Categoria:
Exposició Temporal Futura

Descripció

Exposició "Carles Fontserè - Perpinyà 1939. Vivències i estratègies de l'exili"

Exposició realitzada en el marc del centenari Carles Fontserè, en col·laboració amb el Departament de Cultura

Exposició del 4 de novembre al 18 de febrer de 2018.

Inauguració: Dissabte, 4 de novembre de 2017

 

 

En aquesta exposició es proposa posar en relleu la rica xarxa de relacions en què, tot i  la difícil conjuntura que va haver d’afrontar,  es va moure el jove Carles Fontserè en la primera etapa del seu exili. Perpinyà, durant els primers mesos de 1939 esdevé una ciutat en estat d’emergència en la qual els gestos de solidaritat resultaven fonamentals per la sort dels refugiats.

 

L’artista rossellonès Martí Vives tindrà un paper clau en la sortida dels camps d’internament de  catalans, com fou el cas de Fontserè, amb ambicions artístiques. A Carles Fontserè, així com també a Antoni Clavé, aquella etapa  precària i fins i tot perillosa els permetrà, paradoxalment,  realitzar les seves primeres exposicions com a artistes.  L’art esdevindrà una estratègia de supervivència vital.


A partir d’un Carles Fontserè que actuarà com a eix, la mostra ofereix un relat on apareixen personatges clau de l’àmbit artístic català com Antoni Clavé, Ferran Callicó, Josep Viladomat, Martí Vives o Joan Merlí.

 

A l’exposició es podran veure obres originals i documentació diversa de l’època.

Exposició a cura d’Eric Forcada.