Art i Memòria: Alícia Casadessús "Recosits"

Títol:
Art i Memòria: Alícia Casadessús "Recosits"
Quan:
Dis, 12. Novembre 2022 - Diu, 8. Gener 2023
Categoria:
Art i memòria futura

Descripció

Alícia Casadessús: “Recosits”

Del 12 de novembre de 2022 al 8 de gener de 2023

Inauguració: Dissabte, 12 de novembre a les 17h

Recosits és un projecte expositiu que ens parla del concepte de lloc; el lloc entès com el nostre lloc, el de cadascú, la nostra pàtria- no una pàtria política si no el lloc que cadascú porta a dins i que s’ha anat forjant per les arrels que un té, els orígens, les vivències, les relacions... aquell lloc que ens dona tranquil·litat i serenitat. Vindria a ser el que en alemany s’anomena «heimat», que no té una traducció literal en català. Recosits ens parla però també del seu oposat, el «heimweh» (dolor de casa), el dolor de la pèrdua del lloc. Una pèrdua que pot venir donada per circumstàncies diverses; a causa d’una migració, un exili, la degradació d’un espai, la falta de temps personal...

Ens parla dels nostres llocs; de les emocions i les reflexions que ens generen, però també ens parla de les que afloren quan perdem el lloc. No ho fa d’una manera discursiva però, si no a partir de l’emoció que es desprèn del sentiment de pertinença i de pèrdua d’un lloc. De manera molt subtil i essencial.

Aquest tema ha vehiculat un diàleg artístic entre el poeta Antoni Clapés- amic, i sovint i des de fa molt de temps, company de viatge en el fet creatiu-, i jo mateixa. Fruit d’aquesta conversa n’han sorgit una seria de dibuixos i de poemes que dialoguen, s'interpel·len i es complementen.

visita virtual banner cat1 250p

Agenda

<<  <  Agost 2023  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di