Art i Memòria: "De la trinxera a l'hort", de Clara Oliveras

Títol:
Art i Memòria: "De la trinxera a l'hort", de Clara Oliveras
Quan:
Dis, 15. Juny 2024 - Diu, 5. Gener 2025
Categoria:
Art i memòria futura

Descripció

Art i Memòria: "De la trinxera a l'hort", de Clara Oliveras

Del 15 de juny de 2024 al 5 de gener de 2025

Aquest projecte, que té com a protagonistes a l'avi Joan (Joan Gironell i Compte, nascut a Beuda el 1927) i la seva vella pala, que encara utilitza per treballar l'hort, ens transporta al final de la Guerra d'Espanya i a un mas de la Garrotxa (Beuda). L'experiència viscuda per la família durant la Retirada s'ha transmés als fills i nets i la Clara Oliveras n'ha fet una aproximació artística a través d'un vídeo testimonial centrat en l'objecte d'una pala.

Clara Oliveras Valentí (Girona, 1963) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en pintura, escultura, restauració i dibuix, però és en fotografia, instal·lació i ceràmica on ha desenvolupat el seu treball en els darrers 12 anys.

Ha impartit classes d’art a instituts d’ensenyament secundari de Girona, Blanes, Salt, Figueres, Olot i Banyoles. També ha impartit classes d’art a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona i ha estat 10 anys directora de l’Escola Municipal d’Art del Pasteral (Cellera de Ter).

La seva obra artística ha estat exposada a diferents museus, fundacions i associacions com el Museu d’Art de Girona, la Fundació Miró de Barcelona, la Sala Blanquerna de Madrid, el Museu d’Art Modern de Tarragona, les sales municipals del Bòlit de Girona i la Casa de Cultura (Fundació Fita) de Girona, entre altres. També ha exposat a diferents galeries de Catalunya, el País Valencià, Madrid i Europa: Bèlgica, Suïssa, Itàlia, França i Dinamarca. També té obra escultòrica pública a Girona, Banyoles, Santa Coloma de Farners i Amasseno (Itàlia).

Ha estat seleccionada en diversos concursos i biennals d’art i ha estat premiada i becada. Ha guanyat el 1r premi de dibuix a la Mostra d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya, el 1989 i el 1r premi d’escultura Bayer de Banyoles 2000, entre altres. Les darreres beques obtingudes han sigut la beca de Creació i Pensament Contemporani de la Generalitat de Catalunya 2005/14 i la beca Creació en Ceràmica de l’EMA de Girona, l’any 2015. Des del 2008 fins al 2014 va formar part del Consell de les Arts de Girona i del jurat de les beques de creació KREAS que dona l’Ajuntament de Girona, i és membre fundadora de l’associació d’art Girona Art Contemporani.

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Juny 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di