Presentació del llibre "Una autobiografía de la modernidad", d'Antoni Martí Monterde

Títol:
Presentació del llibre "Una autobiografía de la modernidad", d'Antoni Martí Monterde
Quan:
Dic, 5. Febrer 2025
Categoria:
Altres Activitats Futura

Descripció

Presentació de llibre "Una autobiografía de la modernidad. Walter Benjamin, Marcel Proust i Ramón Gómez de la Serna"

Dimecres, 5 de febrer de 2025, a la Llibreria 22, (c/ Hortes 22, Girona), a les 19h

Amb la participació de l'autor, Antoni Martí Monterde, i el director de la Càtedra Walter Benjamin i professor de la UdG, Maximiliano Fuentes.

antonimartimonterde24

"Una autobiografía de la modernidad", proposta guanyadora del Premi Walter Benjamin d'assaig en la seva VIª edició i publicat el 2024 pel MUME i la Càtedra Walter Benjamin a Documenta Universitària, proposa una aproximació literària al pensament del filòsof alemany des de la perspectiva de la literatura comparada, articulant la teoria de l'assaig, la literatura d'idees i l'escriptura del jo. La tesi central d'aquest llibre és que pràcticament tota l'obra de Benjamin, des de la filosofia a la crítica literària, des de l'assaig a la crònica, i per descomptat, els relats i els escrits de caràcter més explícitament memorialístics, està impregnada del sentit de la escriptura del jo, encara que es va prometre a si mateix no utilitzar mai el pronom personal de primera persona del singular excepte a les cartes. En aquest sentit, la seva arqueologia de la modernitat és també una meditació sobre l'individu en la modernitat mateixa.

Antoni Martí Monterde (Torís, 1968) és un professor universitari i escriptor valencià que viu a Girona. Ha estudiat les obres de Joan Fuster, Josep Pla i Stefan Zweig. En el camp de l'assaig ha publicat J. V. Foix o la solitud de l'escriptura, reelaboració de la seva tesi doctoral, publicada a Edicions 62 el 1998 i Premi Joaquim Xirau de 1997, a més de nombrosos articles i estudis a revistes i altres mitjans escrits, com ara la revista Literatures, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, sovint al voltant de la relació entre crítica, ficció i autobiografia. Després d'una estada de set anys a Barcelona, actualment viu a la ciutat de Girona. L'any 2002 va guanyar amb L'erosió el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. Després de fer classes de literatura comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona durant uns anys, actualment imparteix les assignatures d'Introducció a la Literatura Comparada i Teoria del Llenguatge Literari, i fa classes doctorals a la Universitat de Barcelona. L'any 2007 va ser finalista del XXXIV Premi Anagrama d'Assaig amb l'obra, Poética del café, on reflexiona sobre el cafè com a espai subversiu, tant literari com cultural. L'any 2019 va guanyar el Premi Josep Vicent Marqués d'assaig dins els Premis Ciutat de València amb L'home impacient (Diaris 1996-1998). L'any 2022 va preparar una antologia per a l'editorial Comanegra, Joan Fuster. Figura d’assaig, una selecció de textos que conjuga el comentari històric i polític i la seva passió central, la literatura, i més concretament l'assaig.

Organitza: Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili (UdG) i MUME.

Amb la col·laboració de: Llibreria 22.

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

LOGO AAMUME FINAL2

Agenda

<<  <  Gener 2025  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di