Presentació del llibre "L'horitzó del mar de Buchenwald", d'Enric Garriga

Títol:
Presentació del llibre "L'horitzó del mar de Buchenwald", d'Enric Garriga
Quan:
Dis, 23. Octubre 2021
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Presentació del llibre "L'horitzó del mar de Buchenwald" (Ed. El Cep i la Nansa, 2020), d'Enric Garriga

MUME, dissabte, 23 d'octubre, a les 12h

Presentació a càrrec del director del MUME, Enric Pujol i de l'autor Enric Garriga, expresident de l’Amical de Mauhtausen i altres camps i vicepresident del Comitè Internacional del Camp de Buchenwald i Dora.

El llibre aporta documentació i informació de primera mà d’un deportat català que va mantenir el seu compromís amb la lluita antifeixista. I vol ser un allargament d’aquesta experiència per les generacions futures en la lluita contra tota mena de totalitarismes.

Enric Garriga, fill del deportat Marcel·li Garriga, emprèn la tasca d’escriure aquest llibre com una continuació necessària per explicar (i conscienciar) la seva experiència d’una vida marcada per les crueltats d’un segle sota el testimoniatge directe del seu pare.

Aquest no és, ni vol ser, un llibre d’història, és un llibre de sentiments, d’emocions i d’impressions. Un intent d’escriure una història, no la Història, des de la subjectivitat de qui us parla.

Una proposta d’història que espera ser útil per a totes aquelles persones interessades en l’univers dels camps de concentració, familiars, docents i especialment joves, que vulguin compartir experiències i reflexions.

L’objectiu d’aquest projecte és ajudar a altres familiars a recuperar les seves històries personals i familiars, i també explicar i reivindicar la tasca i el paper de les associacions memorialistes com l’Amical, i sobretot poder explicar projectes concrets i poder vincular aquest cruel passat amb el moment actual que estem vivint. Actualitzar el missatge de la lluita antifeixista i reflexionar sobre aquest camí que ara en el present i en el futur immediat hem de reprendre.” 

Enric Garriga

 

Enric Garriga i Elies és expresident de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i membre del Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald i Dora (on va ser deportat el seu pare), i participa de la UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme).

És llicenciat en Psicologia i Màster en Intervenció Ambiental. Ha estat Cap de Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Director Tècnic del Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf. Assessor de la Mancomunitat de Municipis de l’AMB, i cap de gabinet de presidència de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Responsable de diferents projectes de cooperació al desenvolupament en matèria ambiental a l’Africa i a l’Amèrica llatina

Històricament sempre ha estat vinculat als moviments pacifistes i d’objecció de consciència, militant del MOC (Moviment d’Objecció de Consciencia) i del CANVI (Col·lectiu d’Acció No Violenta dels Països Catalans), (va  ser el primer objector reconegut oficialment a l’Estat Espanyol); i  als moviments ecologistes i ecopacifistes. També és membre del Consell Assessor de Can Jonch (Centre per la Pau) a Granollers.

 

Més informació a:

Presentació booktrailer "L'horitzó del mar de Buchenwald"

Edita.cat

El Cep i la Nansa Edicions

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Gener 2021  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di