Dia Internacional de les persones refugiades 2018. Presentació del documental "El Periple. La vella llum d'Europa" (Mario Pons, 2017)

Títol:
Dia Internacional de les persones refugiades 2018. Presentació del documental "El Periple. La vella llum d'Europa" (Mario Pons, 2017)
Quan:
Div, 15. Juny 2018
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Dia Internacional de les persones refugiades 2018

Presentació del documental "El Periple. La vella llum d'Europa" (Mario Pons, 2017) i debat posterior amb representants d'entitats que treballen en l'àmbit de l'ajuda als refugiats i als immigrants.

Divendres, 15 de juny a les 19h, als Porxos de Can Laporta (Centre Cultural de Can Laporta, La Jonquera)

L’any 2001 les Nacions Unides, amb l’objectiu de donar a conèixer la situació dramàtica que viuen milions de persones al món a causa de la seva condició de desplaçats i refugiats, van declarar el 20 de juny com a Dia Internacional de les Persones Refugiades. Desplaçaments forçosos i immigració de tota mena acaben formant part d’una greu problemàtica que afecta tota la comunitat internacional  i que, els darrers anys, s’ha fet present de manera ineludible a les mateixes fronteres  d’Europa. Els obstacles, la precarietat i la intempèrie d’Argelers, Sant Cebrià o el Barcarès el 1939 reapareixen de nou a Lesbos,  Idomani o  Lampedusa.

“El Periple” (la vella llum d’Europa) és una obra documental de Mario Pons que reflexiona sobre la “decadència” dels estats de la Unió Europea a través de la crisi dels refugiats, però establint “paral·lelismes socials i històrics” amb l’exili republicà de 1939, la dictadura franquista i l’actual situació de “bloqueig interior de l’individu davant l’escalada bel·licista internacional”, explica el propi autor.

Miquel, un alt executiu veterà, és acomiadat de la multinacional on treballa, necessita canviar de vida. La família d’Alfred és obligada a abandonar casa seva, el far més alt del món és incendiat durant la Guerra civil espanyola, comença el camí de l’exili. Ammar, cap de vendes d’una factoria automobilística de Damasc, és el líder del camp de refugiats de Filippiada, Grècia.

Després del passi del documental, tindrà lloc un debat amb la participació de:

Karim Sabni, plataforma Girona Acull

Marta Bordas Alfaro, tècnica social en el projecte Primera Acollida de refugiats de La Jonquera, Creu Roja

Cèlia Fita Salellas, coordinadora local, i tècnica social, projecte acollida  integral de persones immigrades, Creu Roja.

Mario Pons, director del documental

Miquel Ruiz, fotoperiodista

Organitza: MUME i Ajuntament de la Jonquera

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

Agenda

<<  <  Abril 2024  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di