Inauguració del 1r panell informatiu de la Ruta dels Maquis: Prats de Molló - Vidrà

Senyalització del tram: Cal Mic - Vidrà

Dissabte, 6 de juliol a les 12h, a Vidrà (Plaça de l'Ajuntament).

A les 8:30 tindrà lloc la sortida, també de la Plaça de l'Ajuntament de Vidrà, d'una excursió circular per un dels trams de la ruta.

Aquesta ruta, de Prats de Molló a Vidrà, s'acompanya de la publicació d'un mapa i d'un seguit de tres senyalitzacions a Vidrà, Sant Joan de les Abadesses i Vallfogona de Ripollès, que s'instal·laran al llarg d'aquest any 2024. Es tracta d'una de les rutes dels maquis que segueix els camins i corriols que van utilitzar per intentar derrocar el règim franquista, recuperar la democràcia i la República. Gràcies a la iniciativa i la recerca de l’Amical Antics Guerrillers de Catalunya, amb la col·laboració del MUME, el Memorial Democràtic i la Diputació de Girona, s'ha dut a terme una intensa tasca per identificar i divulgar aquestes rutes, a través de relats i informes de guerrillers i guies de passos. Ara s'ofereix l’oportunitat de seguir-la i de copsar, a través de la natura i els paisatges, la nostra història recent, tot fent un reconeixement a aquells guerrillers que van lluitar contra la dictadura militar espanyola i per un món més lliure.

Amb la col·laboració del Memorial Democràtic, l'Amical d'Antics Guerrillers de Catalunya i els ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses, Vallfogona de Ripollès i Vidrà.

 Cartell Vidrà
Fragment de l'entrevista a José María Guerrero realitzada per Fabián Soria amb motiu de l'exposició celebrada en el Festival des Mémoires de Cahors (França) al novembre de 2009

visita virtual banner cat1 250p

StorymapCAT

WebdocCAT

mcp

LOGO AAMUME FINAL2

Agenda

<<  <  Setembre 2025  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di