Dia Internacional de l'Art 2020

Títol:
Dia Internacional de l'Art 2020
Quan:
Dis, 5. Setembre 2020
Categoria:
Altres Activitats Històric

Descripció

Dia Internacional de l'Art 2020

Dissabte, 5 de setembre de 2020

11h

Visita guiada a l'exposició Art i exili. Artistes de l'exili català del 1939, a càrrec del comissari de l'exposició, l'historiador Enric Pujol.

12h

Presentació del llibre Itineraris de la Retirada del 1939. Museu Memorial de l'Exili, de l'historiador Jordi Gaitx, editat pel Memorial Democràtic. Es tracta d'una publicació que presenta el MUME com a epicentre d'un seguit d'itineraris pels espais de memòria de l'exili republicà a la zona del Pirineu de Girona, de la Catalunya del Nord i del sud de França seleccionats per l'historiador i arxiver Jordi Gaitx.

18h

Performance JOAQUÍN ABRIL CASTILLO A ÉTÉ ICI (PEUT-ÊTRE) d'Óscar Abril a partir de les obres de Josep Bartolí present a la exposició Art i exili. Artistes de l'exili català del 1939Es tracta d'un homenatge al seu avi, Joaquin Abril Castillo (Binéfar, Osca, 1907 - Gusen, Àustria, 1942), que va patir l’exili i va ser deportat al camp de concentració nazi de Mauthausen (KLM 4095) i Gusen (KLG 9817). La performance consistirà en creuar la frontera francessa, tal i com van fer molts exiliats, tot sortint del Museu de l’Empordà a Figueres i passant pel MUME a La Jonquera. 

Óscar Abril Ascaso (Barcelona, 1966) és un productor cultural català. Historiador de l´art especialitzat en art contemporani. Ha realitzat tasques en el camp del comissariat, la crítica, direcció de tallers, seminaris, ràdio i televisió. Ha desenvolupat els seus projectes bàsicament en els territoris de la performance (va ser membre fundador del Club7, la primera associació dirigida a la promoció de l´art d´acció en el nostre país), l'art sonor (co-director del Festival Zeppelin fins al 2002) i l´art de nous medis.

Agenda

<<  <  Novembre 2020  >  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di